marți, 12 mai 2015

Facebook blocheaza link-urile considerate periculoase !


Utilizatorii actuali ai celebrei rețele de socializare Facebook întâmpină de puțină vreme o serie de probleme care se manifestă prin dispariția unor postări proprii și apariția unor link-uri noi ce blochează aparent capacitatea de a posta a utilizatorului. Se pare că această problemă afectează numai link-urile către conținut din afara platformei Facebook, rezolvarea acesteia fiind o problemă urgentă pentru cei care se ocupă de securitatea rețelei.
Purtătorul de cuvânt al Facebook a reacționat imediat declarând că eroarea s-a declanșat in propriul sistem, inițial aceasta ajutând la blocarea link-urilor rău intenționate de pe Facebook, ulterior aceasta marcând și alte URL-uri ca fiind inadecvate, blocând postarea lor. In consecință unele postări au fost ascunse în timp ce altele s-au blocat complet.
Problema a apărut doar de ieri și a început cu neîncărcarea automată a imaginii corespunzătoare link-ului postat de utilizator. Această problemă a fost raportată imediat în forumul dezvoltatorilor Facebook și echipa a promis rezolvarea acesteia, din păcate problema a rămas și astăzi și riscă să afecteze întreg sistemul platformei.
Datorită acestei probleme, utilizatorii care au încercat postarea de noi link-uri pe Facebook s-au întâlnit cu un avertisment de securitate în care erau atenționați că încearcă să distribuie link-uri al căror conținut detectat de sistem este considerat nesigur, recomandarea fiind eliminarea link-ului pentru a putea continua, chiar dacă acesta era perfect OK. Alți utilizatori care au accesat diverse link-uri, s-au confruntat cu mesaje de avertisment similare, aflând că link-ul accesat a fost blocat din motive de securitate.
In ciuda faptului că purtătorul de cuvânt al celor de la Facebook a dat asigurări în această dimineață că problema s-a rezolvat, cerându-și scuze în numele Facebook pentru neplăcerile și disconfortul apărute în urma acestui nedorit incident, iată că încă și la această oră (ora publicării articolului) problema persistă iar noi, utilizatorii Facebook așteptăm în continuare remedierea acestei probleme.
Check Page Rank